Kasım Ayı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımları Başladı! Mülakat ve Sınav Şartı Yok!

featured

18-58 yaş aralığında, sınavsız ve mülakatsız olarak gerçekleşecek Çarşı ve Mahalle Bekçi alımı için ilanlar İŞKUR üzerinden takip edilebiliyor. Özellikle tercih edilen bekçi alımı kategorisi, Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımını içeriyor. KPSS şartı aranmayan bu alımda detaylar netleşti. İlgilenenlerin dikkatlice okuması gereken başvuru şartları haberimizde yer almaktadır.

Başvuru Şartları

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlara başvurmayı düşünen adaylar, genel ve ilan özel şartlarını yerine getirmekle yükümlüdür. Genel şartlar arasında:

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

– 18-58 yaş aralığında olmak (Yaş şartı ilana göre değişebilir),

– En az ilkokul mezunu olmak (Mezuniyet şartı ilanlara göre değişiklik gösterebilir),

– Adli sicil kaydının temiz olması,

– Güvenlik soruşturmasının olumlu olması,

– Vardiyalı ve sürekli ayakta çalışmaya uygun olmak,

– Emekli olmamak,

– Herhangi bir kurumdan yaşlılık aylığı almamak,

– Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması yer almaktadır. Belirtilen genel şartlar İŞKUR üzerinden başvuru yapacak adaylar için geçerlidir. Özel şartlar için ilan metinlerine göz atmak önemlidir.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için ilanların son başvuru tarihleri değişiklik göstermektedir. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarda genellikle adaylara 1 hafta içerisinde başvuru yapma imkanı tanınmaktadır. Ancak bazı ilanlarda başvuru süresi farklılık gösterebilir. Son başvuru tarihlerini öğrenmek için açık iş ilanlarına giriş yaparken ekranın sağ kısmındaki tarihleri kontrol etmek yeterli olacaktır.

Başvuruda KPSS şartının olup olmadığı ise bir başka merak konusu! Şu an için alımların özel sektöre yönelik olduğu belirtildiği için KPSS şartının aranmayacağı vurgulanmıştır. Kamu kurumları için yapılan bazı ilanlarda KPSS puanı talep edilebilmektedir. Ancak şu anki alımlar özel sektör üzerinden gerçekleştirileceği için başvuruda bulunacak adaylardan herhangi bir KPSS puanı istenmeyecek ve ayrı bir mülakat yapılmayacaktır.

Kasım Ayı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımları Başladı! Mülakat ve Sınav Şartı Yok!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir