Emeklilere SGK’dan Kötü Bir Sürpriz! Emekliler Maaşlarını Almayacak

featured

Emeklilere SGK’dan kötü bir sürpriz geldi. SGK kurumundan bazı insanlara emekli maaşı dönmeyeceğine dair açıklama geldi. SGK Uzmanı Özgü Erdursun tarafından bu konu ile İlgili açıklama geldi.

Ülkemizde emeklilik sistemindeki tartışmalar hiç durmadan devam ediyor. Uzun seneler EYT için müdahalede verenler sonunda kısmen de olsa haklarını geri alan EYT’liler Mart ayından itibaren emeklilik başvurularını yaptılar.

Yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin birey emeklilik hakkını elde ettiler fakat Mart ayında başvuruda bulunan emekli adaylarının bir kısmı beni başvurularında bir sonuç almadılar. Bahsi geçen bu kişiler çok ciddi maddi kayıplarla karşı karşıya kalabilecekler.  Yaşanacak olan bu mağduriyeti ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı.

Emekliler maaşlarını alamayacak

Bu konu ile alakalı açıklama yapan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “ Devlet yetkilileri EYT’lilerde emekli aylığı bağlama süreci birkaç aya kadar sürer Mayıs ayına kadar son bulur demişlerdi, biz ise Ekim ayını bulur hatta geçer bile demiştik, milyonlarca EYT’li başvuru yapmasına rağmen aylar geçti ve aylığı bağlanmadı. Üstelik emeklilik dostlarından bir sorun var mı bunu da bilmiyorlar!

Çalışma Bakanı sene sonuna kadar bekleyen dosyalar tamamlanacak diyor! Peki dosyalarında sorun varda bekledikleri sürenin aylığını da alabilecekler mi! Tabi ki hayır! Eğer Bağ-Kur’luysa aylarca bekleyecek aylık alamayacak bir de fazladan beklediği zamanın Bağ-Kur primini ödeyecekler.”

 

 

Emeklilere SGK’dan Kötü Bir Sürpriz! Emekliler Maaşlarını Almayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir