Kayseri’de Yaşayan Kırşehirli Emekli Öğretmen Scooter Kazası Sonucunda Yaşamını Kaybetti

featured

Kayseri Zümrüt Mahallesi’nde scooter kazası geçiren emekli öğretmen 3 gün yaşam mücadelesi ardından hayatını kaybetti.

Gelen bilgilere göre scooter kazası Kayseri merkez Zümrüt Mahallesi’nde yaşandı. Nüfusu Kırşehir’de olan 57 yaşındaki emekli öğretmen Yaşar Arkan, elektrikli scooter ile seyir halindeyken devrildi ve kafasını kaldırıma çarptı. Kaza sonrasında gelen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Yaşar Arkan beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Hemen yoğun bakıma alınan Yaşar Arkan, bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

5 çocuğu olduğunu öğrenilen emekli öğretmen Yaşar Arkan’ın cenazesini Ahi Evran Camii’nde kılınan ikindi namazının sonrasında Aşıkpaşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Elektrikli scooter tehlikeli mi?

Büyük şehirlerde yaşanan ve sorun haline gelen trafik, kalabalık toplu taşıma araçlarından dolayı elektrikli scooterlar pandemi dönemiyle birlikte sık sık tercih edilmeye basla. Üstelik elektrikli olduğu içinde çevreye de zarar vermezken hava kirliliği bakımından son derece avantajlı ulaşım aracı haline gelmiş durumda.

Son senelerde oldukça yaygın kullanılan cadde ve sokaklarda hatta trafikte bile kullanılan elektrikli scooter ölümlere bile sebep olan ciddi yaralanmalara sebep olduğu tespit edildi. Acil servislerde scooter kazaları sebebiyle başvuran hastalarda son birkaç senede ciddi artışlar yaşanıyor.

Uzman doktorlar ise yaşanan kazaların sanıldığı gibi yalnızca kol, el, bacak kırıklarına neden olmadığı, kafa travması gibi hayati tehlikelerinde yaşandığını belirttiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kayseri’de Yaşayan Kırşehirli Emekli Öğretmen Scooter Kazası Sonucunda Yaşamını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir