Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler İçin Önlük Kararı Herkesi İkiye Böldü! Ne Olacağı Hiç Belli Değil

featured

Milli Eğitim Bakanlığı Ağustos ayında yayınlamış olduğu genelgeye göre öğretmenlerin önlük giymeleri içinde teşvikte bulunacakları dile getirilmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarına göre 24 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye edileceğini açıkladı. Önlüklerin tanıtımı Ankara’da Olgunlaştırma Enstitüsü’nde yapıldı.

MEB aracılığı ile Ağustos ayında 81 ilde bulunan Milli Eğitim Müdürlüklerine genelge gönderildi. Gönderilen genelgeye göre öğrencilere rol model olmak üzere öğretmenlerin önlük giymeleri için teşvikte bulunacakları yer aldı. Okul müdürlüklerine gönderilen yazıya göre “ Bakan Tekin bakanlığa bağlı tüm okullara “öğretmenlere önlük hediyesi verilecektir” bilgisi verildi. Önlük için talepte bulunan öğretmenler için form gönderildi ve ölçüleri alınarak önlükler hazırlanmaya başlandı. 900 bin öğretmenin önlük için başvuru gerçekleştirdiğini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Okulöncesi öğretmenleri için balonlu önlük

Okul kademelerine göre önlüklerde değişmekte. Okulöncesi için renkli balonlar üzerinde olan bir önlük tasarlandı.

Yakasında ay ve yıldız bulunan önlük

Tanıtımı yapılan önlüklerin yakasında bulunan ay ve yıldız figürleri herkesin dikkatini üzerine topladı.

Önlük kullanımı zorunlu olmayacak

Bakan Tekin önlük kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2023-2024 senesi eğitim öğretim yılı içinde yapılan toplantıya göre Bakan Tekin, önlük kullanımının zorunlu olmadığını dile getirdi. “ öğretmen, öğrenci ve velilerin talep etmesi durumunda uygulama başlatılacaktır. Herhangi bir zorunluluk durumu yoktur. Amaç teşvik etmek” dedi.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler İçin Önlük Kararı Herkesi İkiye Böldü! Ne Olacağı Hiç Belli Değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir