Türkiye’nin Elektrikli Otomobil Modeli 300 bin TL’lik RKS

featured

Türkiye yerli otomobillere olan ilgisini sürdürüyor! İlk olarak TOGG ile tanışan ülkemiz, şimdi de RKS ile elektrikli otomobil sevdasına yeni bir soluk getiriyor. Üstelik bu yeni model, 300 bin TL’lik cazip fiyatıyla dikkat çekiyor. Elektrikli otomobil üretiminde Türkiye’nin yükselen ivmesi, TOGG’un ardından RKS ile devam ediyor. Piyasada etkileyici bir iz bırakan RKS, 300 bin TL’lik fiyatıyla rakiplerini geride bırakıyor. İşte Türkiye’nin gurur kaynağı yeni elektrikli otomobili…

Elektrikli otomobil kullanımının yaygınlaştığı Türkiye’de büyük atılımlar devam ediyor. %100 yerli elektrikli otomobil TOGG’un ardından şimdi de gözler, RKS modeline çevrildi. Elektrikli motor teknolojisiyle otomobil üretmenin beklenenden daha kolay olduğu belirtiliyor. Yazılımın çözülmesiyle geriye çok az bir işlem kalıyor ve içten yanmalı motorlardaki karmaşık yapıdan eser yok. RKS’nin 300.000 TL’lik fiyatıyla piyasada büyük bir heyecan yaratması bekleniyor. İşte Türkiye’nin son elektrikli otomobilinin özellikleri!

RKS A1’in Özellikleri ve Şehir İçi Performansı

RKS logosu taşıyan bu yeni elektrikli otomobil, özellikle şehir içi kullanım için tasarlanmış kompakt bir model olarak öne çıkıyor. Citroen Ami’ye benzer görüntüsü ve uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken araç, küçük ve ekonomik olmasıyla öne çıkıyor. Bu dönemde 400 bin TL’nin altında bir araç bulmanın zorluğu göz önüne alındığında RKS A1 modeli 300.000 TL’lik fiyatıyla oldukça rekabetçi bir konumda.

RKS otomobilin menzil kullanımı yol durumuna bağlı olarak değişiklik gösterse de genel olarak 75 km civarında bir menzile sahip. Aracın en büyük dezavantajı maksimum hızının 45 km/s olması olarak belirtilirken çevre yolları ve otobanlara çıkma imkanının olmadığı da vurgulanıyor. Otomatik cam, geri dönüş kamerası, dijital kadran, ısıtma ve radyo gibi özellikler içeren RKS A1, mevcut fiyatıyla Citroen Ami’nin rakibi olmaya aday görünüyor.

Türkiye’nin Elektrikli Otomobil Modeli 300 bin TL’lik RKS

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir