Karla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde 7 gün 24 saat hizmet verecek ekipler hazırlandı. Kışın sert ve soğuk geçtiği Kırşehir’de karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için özel idaresi karla mücadele ekipleri hazır hale getirildi.
İl Özel İdaresi, hazırlanan karla mücadele eylem planı kapsamında her türlü olumsuz hava durumuna karşı 7 gün 24 saat çalışacak şekilde Merkez ve ilçeler de toplam 7 ekip kuruldu. Merkez ve ilçelere bağlı toplamda 252 köyde mevcut yol ağıllarında karla mücadele edecek olan ekipler 24 saat hizmet edecek şekilde hazır hale getirildi.
33 İŞ MAKİNESİ, 84 PERSONEL İLE KARLA MÜCADELE EKİBİ OLUŞTURULDU
Kırşehir’de mevsimsel şartlarda meydana gelebilecek olan her türlü hava muhalefetine karşı tedbir aldıklarını belirten Genel Sekreter Kurtuluş Yılmaz, “Köylerimizin tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için kışa hazırlık çalışmalarımızı tamamlandık. Araç parkımızda modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, ve diğer ekipman araçlarımız olmak üzere toplam 33 iş makinemizi karla mücadeleye hazır hale getirdik. Buna bağlı olarak 84 personelimiz de görevlendirdik. Araçlarımızın gerekli kış bakımlarını tamamlayarak dinamik ve seri hareket edebilecek ekipler kurduk. Ekiplerimizi 24 saat çalışacak şekilde ayarladık ve ekiplerimiz sürekli alarm durumunda olacaklar” dedi.
“AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN KIŞIN MAĞDUR OLMAMASI”
Genel Sekreter Yılmaz “ilimizde kış mevsiminde meydana gelebilecek olumsuz hava şartlarından dolayı köylerimizde ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına karla mücadele çalışmaları daha etkin yürütülmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda hazırladığımız karla mücadele eylem planı doğrultusunda karla mücadele ekiplerimiz 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza hizmet edecektir.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)