Erbakan Vakfı Kırşehir Şube Başkanı Necip Yavuz Öğretmenler Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Necip Yavuz açıklamalarında:”Öncelikle saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü istişare kurulum adına kutluyorum.
Bir milletin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel olarak kadim medeniyet yolunda ilerlemesi ve cihan devleti olabilmesi, aynı zamanda da tarihte varlığını sürdürebilmesi için Muallimler ve ümera’ nın yeterli donanıma sahip olması çok büyük bir öneme haizdir.
Öğretmenlerimizin (Muallimler) milletimizin geleceği olan genç nesili hazırlarken kurallar ve kavramlar içerisinde kalıplaşmış, gerekli-gereksiz birçok boş bilgiyi ezberletmelerinin faydası olmadığı artık anlaşılmıştır.
Hz. Mevlana’nın “İnsan yetiştirme! İnsanı yetiştirecek insan yetiştir!” dediği gerçeğinden hareket ederek Ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz gençlerimizin; milli ve manevi değerlere bağlı, araştırmacı, okuyan, ilkeli, hedefleri olan tarihini-kültürünü benimsemiş bir donanıma sahip olmaları büyük önem arz etmektedir.
Ayrıca Ülkemizin temel taşlarını oluşturan idareci, esnaf, polis, asker, işçi, memur ve çiftçilerimizin ahlaklı ve dürüst olarak yetiştirilmesinde yine fedakâr öğretmenlerimizin katkısı son derece önemlidir.
Ülke idaresinde bulunan yöneticilerimizin (Ümera) ise; Batı medeniyetinin birçoğunun dahi kullanmayı bıraktığı Ismarlama, çakma ve lüzumsuz kaynaklardan eğitim sistemimizi biran önce kurtarmaları, Bu milletin 2 bin yıllık tarihinde var olan kaynaklarından faydalanılarak milli ve manevi değerlerimize dayalı, öğretmen ve öğrencilerimizin işini kolaylaştıracak ders kitaplarını ve eğitim sistemini yeniden oluşturulmaları hayati önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)